Latest Questions UpdateCategory: MathematicsHow to solve the questions of Integers.
Kirti Sharma Staff asked 2 months ago
  1. A boy dropped a pebble in the air from a height of 15 meters which fell and settled at the bottom of a pond 10 meters deep. By how much distance did the pebble fall?
  2. Every floor of a 20 story building is 5 m high. If a left moves 2 m every second, how long will it take to move from 3rd floor to 15th floor?
  3. The maximum temperature on Monday is 41 degrees C. On Tuesday the maximum temperature is rose by 5 degrees C. An heavy rainfall is on Wednesday caused the maximum temperature is fall by 8 degrees C. Find the maximum temperature on Wednesday.
3 Answers
Education Desk Staff answered 2 months ago
A boy dropped a pebble in the air from a height of 15 meters which fell and settled at the bottom of a pond 10 meters deep. By how much distance did the pebble fall?

Solution :

Let the ground level be assumed at point zero. Then highest position of pebble is = + 15 meters and lowest position of pebble is = – 10 meters .

So, the total distance is the difference between the highest and lowest position. i.e.

Total distance = +15 – (-10) = 15 + 10 = 25 meters

Also, read

https://knowledgeuniverseonline.com/making-an-attractive-video-lectures-which-students-really-watching/

Education Desk Staff answered 2 months ago
Every floor of a 20 story building is 5 m high. If a left moves 2 m every second, how long will it take to move from 3rd floor to 15th floor?

Solution:

The starting point of the lift is the 3rd floor and the end or finishing point is 15th floor.

The number of floors the lift climbed = 15 – 3 = 12 floors.

The height of each floor is 5 m so the total distance traveled by the lift is 12 x 5 = 60 m

The distance moved by the lift in one second is 2 minutes.

So, the time taken by the lift to move or travel from 3rd to 15th floor is 60/2 = 30 seconds.

Also Read

https://knowledgeuniverseonline.com/physics-tutor-math-tutor-improve-your-childs-knowledge/

Education Desk Staff answered 2 months ago
The maximum temperature on Monday is 41 degrees C. On Tuesday the maximum temperature is rose by 5 degrees C. An heavy rainfall is on Wednesday caused the maximum temperature is fall by 8 degrees C. Find the maximum temperature on Wednesday.

Solutions :

Maximum temperature on Monday = +31 degree C Maximum temperature on Tuesday = (+31 + 3 ) = 34 degree C

Maximum temperature on Webnesday = 34 – (5) = 29 degree C.

 

5 Important Tips To Personal Development Apply In Your Daily Life